29 oktober 2011
16:00

STIL

Referat: Pajala IF - STIL

Ingen vidare bra start på matchen av oss. Vi spelar stressat med boll, slår många blindpass och har väldigt svårt med bollkontrollen. Samtidigt spelar vi ganska stabilt försvarsspel och släpper inte till så värst farliga chanser. Mest skott utifrån som Elin ganska enkelt tar hand om. Men det ser likadant ut åt andra hållet. De flesta av våra skott i perioden vållar inte gästernas målvakt några större problem. Tyvärr släpper vi in ett mål då vi inte lyckas ställa upp en tät mur vid ett frislag och gästernas spelare kan skjuta in bollen direkt, utan pet eller pass.

Jag är inte nöjd med tjejernas spel och fokus i första och det får de höra i paus. Och vilken scenförändrign det blir. Vi tar över helt och skapar massvis med bra målchanser. Framför allt på farliga skott utifrån. STIL gör visserligen 2-0 efter en indianare som leder till spelvändning och ett skott som Elin inte lyckas hålla och bollen går sakta i en retfull båge över henne och in i mål. Målet bekommer dock oss inte nämnvärt. Vi trummar på ett mål hänger i luften. 7.19 drabbas gästerna av deras första utvisning. Vi har ett massivt tryck i pp och träffar bla ribban och har en boll som dansar på mållinjen. Men vi får inte in den samma. STIL klarar av utvisningen men vi biter oss fast i anfallszon och 9.50 petar Emma in reduceringen. Nu tar matchen en ny vändning. Den ena av domarna hittar utvisningar i parti och minut och använder sin pipa likt en skjutglad sheriff från vilda västern. Detta drabbar båda lagen och det blir inte mycket spel fem mot fem. 2-1 står sig perioden ut trots vårt spel och chansövertag med bla 4 stolp och en ribbträff i perioden.

Utvisningsorgien fortsätter i sista. Och på en av dessa utvisningar lyckas vi kvittera. Evvis har äntligen skjutit in sig och hittar bortre hörnet med ett fint dragskott. Nu går vi för ett ledningsmål. Vår forcering för seger stoppas upp ngt då vi tvingas klara av tre boxplay i rad. Detta gör vi galant. Mycket tack vare ett enormt jobb av tjejerna och ett mycket stabilt målvaktsspel av Elin som skapar trygghet. Nät vi väl blir fulltaliga är det vi som håller i taktpinnen. Men närmare ett segermål än två missade öppna mål kommer vi inte tyvärr. Matchen går till sudden. Övertiden blir rätt händelsefattig och matchen slutar 2-2.

Visserligen slutar skottstatestiken 38-38. Men sett till farliga målchanser och bollinnehav borde vi nog vunnit matchen. Båda målen vi släpper in känns väldigt onödiga. Men misstag händer och det var nog trots allt ineffektiviteten som gjorde att vi inte vann denna match. Tänker mest på Mikkis och Hentas tokfeta chanser i slutet av matchen. Vi har inte heller riktigt det rätta flytet med stolpar och ribbor. Bakåt spelar vi stabilt och de flesta av de 38 skott STIL skjuter har Elin inga större problem med.

Extra pluss denna match går till Inka på backen som gör en felfri insats både med boll och i markeringsspel. Elin i mål bidrar med sitt säkra spel till lugn i försvarsspelet. Framåt handlar det mesta om Evvis. Hon skapar mycket på egen hand och med hjälp av medspelare och hade det inte varit för en månads sjukdom inför matchen tror jag hon sprungit STIL sönder och samman.

Nu väntar en spelledig helg. Sedan gästas vi av IBK luleå i dam utv.serien 13 :e november. Jag hoppas verkligen att vi blir mer folk på träningarna denna och nästa vecka. Vi behöver det. Många är inte riktigt vän med bollen och vi har inte matchtempot i oss.